Halve draai 2Motorrijles

Je motorrijbewijs halen? Dan ben je bij Ik Wil Motor Rijden aan het goede adres. Je leert bij mij vlot en veilig motorrijden in een tempo dat bij jou past.

Dat tempo pas ik aan jou aan. Kun je snel, dan gaan we snel. Heb je wat meer tijd nodig, dan krijg je die. Het doel blijft hetzelfde: jou goed opleiden  en voorbereiden op veel veilige kilometers.

En dat zo efficiënt mogelijk. Dat vind ik belangrijk, want ik wil leveren waar je voor betaalt. Daarom kun je iedere les thuis voorbereiden, zodat je veel tijd op de motor rijdt.

De opleiding begint met voertuigbeheersing. Hierbij leer je de motor onder controle te houden. Je ontwikkelt de vaardigheden die nodig zijn om de motor te laten doen wat jij wilt. Dit deel bestaat uit 14 oefeningen en wordt afgesloten met het CBR examen AVB.

Hierna ben je voldoende voorbereid voor het volgende deel van de opleiding: de verkeersdeelname. In dit deel leer ik je veilig rijden in het verkeer. Je komt op diverse plaatsen en in verschillende situaties, waarbij je leert hoe je je moet gedragen. Hierbij bouw ik de moeilijkheidsgraad steeds op. In het begin makkelijk en gaandeweg  ingewikkelder. Tijdens deze lessen geef ik je veel tips om je verkeersinzicht te vergroten, zodat je na je examen veilig en zelfstandig de weg op kunt. Dit deel wordt afgesloten met het CBR examen AVD, waarna je je rijbewijs kunt ophalen. En je veel veilige kilometers kunt maken.

Introductieles

Motorrijles 5

Twijfel je nog of motorrijden iets voor je is? Vraag dan een kennismakingsles aan. Hierbij kun je vrijblijvend kennis maken met het motorrijden. Je betaalt alleen de kosten van de introductieles. Waarschuwing vooraf: motorrijden is verslavend. Heb je ermee kennis gemaakt, dan laat het je niet meer los.
Deze kennismakingsles of introductieles duurt ongeveer 1,5 uur. Het eerste deel leer je de basisbeginselen van het motorrijden. Wegrijden, sturen, remmen, schakelen en bochten maken leer je op een rustige plek. Je kunt dan oefenen en foutjes maken, zonder dat je jezelf of anderen in gevaar brengt. Wanneer je dit allemaal onder de knie hebt, is het tijd om de weg op te gaan. We rijden dan een mooie route, waarbij je kennis maakt met die andere kant van motorrijden: genieten!

Rijschool Ik Wil Motor RijdenKleding

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je goed gekleed op de motor zit. Een helm, eenvoudige handschoenen, jas en broek kun je lenen. Die hoef je dus niet direct aan te schaffen. Voor laarzen of stevige hoge schoenen (ze moeten minimaal je enkels bedekken) dien je zelf te zorgen, net als voor dikkere en warme handschoenen.

Rijbewijzen en lessen

IWMR leidt op voor de rijbewijzen A2 en A. Dat betekent dat je vanaf je 20e jaar kunt gaan beginnen met rijles voor rijbewijs A2(middelzware motor). Wil je een zware motor rijden? Dat kan vanaf je 24e jaar. Vanaf je 21e jaar kun je examen doen op een zware motor. Je krijgt dan rijbewijs A met code 80. Dat houdt in dat je daarna 2 jaar lang op een A2 motor mag rijden, waarna je je rijbewijs kunt omruilen voor volledig rijbewijs, zonder opnieuw examen te doen.

Hier vind je de volledige informatie:

https://www.rijksoverheid.nl

Voor het volgen van de lessen verkeersdeelname is het verplicht om in het bezit te zijn van een rijbewijs, of van het theoriecertificaat A. Het rijbewijs kan bv. rijbewijs B zijn.

Wil je nog meer informatie, of gelijk beginnen met motorrijles? Gebruik dan het contactformulier. Je kunt ook bellen: 06-46388075

Wil je prijzen weten? Klik dan hier: prijslijst