Rijschool Ik Wil Motor RijdenRijschool Ik Wil Motor Rijden 2

Ik Wil Motor Rijden (IWMR) is de rijschool die is opgezet door Wibbo Kuiper. Meer over hem vind je hier. Het doel van deze rijschool is het opleiden van leerlingen tot veilige bestuurders van motorfietsen en auto’s. De exameneisen van het CBR vormen daarbij de basis van het lesprogramma. Tijdens de lessen leer je situaties in te schatten, waardoor je de juiste keuze maakt. En dat is de veiligste keuze. De instructeur maakt daarbij gebruik van zijn eigen jarenlange rijervaring op zowel de motor als in de auto.

De rijlessen worden volgens een vast programma gegeven, waarbij de leerstijl van de leerling leidend is. Leer je het snelst door veel uitleg, dan krijg je die. Leer je het best door te doen, dan  krijg je een kortere uitleg en ga je het zelf doen. Kijk je liever eerst hoe het moet, dan krijg je eerst een demonstratie. De inhoud van het programma ligt vast, het lestempo is afhankelijk van jou als leerling.

De filosofie van IWMR is de weg naar het rijbewijs zo efficiënt mogelijk te volgen. Dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om iedere les voor te bereiden. Dat kan in de vorm van het bekijken van een filmpje, of het doorlezen van een stukje theorie of het beantwoorden van vragen. Dit is niet verplicht, maar bevordert wel de effectiviteit van de les. De keuze is aan jou.

Daarnaast zijn de rijlessen volledig voor jou. Je hoeft geen andere leerlingen op te halen of weg te brengen. Je betaalt tenslotte voor rijlessen en niet voor een opleiding als taxichauffeur. Dit betekent dat  je het hele uur lang rijles krijgt.

Een rijles van een uur duurt dan ook 60 minuten. Soms zelfs wat meer, maar zeker niet minder. Als het nodig is, kunnen rijlessen ook in blokken van 2 uur gevolgd worden.

Wibbo KuiperWibbo Kuiper instructeur 3 is je vaste instructeur. Dat blijft zo tijdens je hele rijopleiding. Tijdens de lessen leert hij je kennen en weet welke manier van lesgeven bij jou past. Ook houdt hij bij welke lessen je hebt gehad en aan welke onderdelen hij nog meer aandacht moet besteden en welke onderdelen je al goed beheerst.

Spreekt dit je aan? Neem dan contact op via het contactformulier en bespreek je eerste rijles. Je kunt ook bellen met: 06-46388075