Ik ben Wibbo Kuiper, instructeur en eigenaar van Ik Wil Motor Rijden. Dat is de rijschool die zich richt op het geven van rijlessen voor motorfiets en auto. Dat zijn zowel praktijklessen als theorielessen.

IWMR is ontstaan uit 2 vragen die ik mezelf heb gesteld: Wat vind ik echt leuk om te doen? En waar ben ik echt goed in?

De antwoorden op die vragen zijn motorrijden en mensen opleiden.

Deze rijschool is daardoor voor mij een middel geworden om de dingen te doen die ik belangrijk vind: Motorrijden, autorijden en het opleiden van mensen tot goede bestuurders. Daarnaast vind ik dat natuurlijk ook nog erg leuk om te doen!

Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring. Zowel op de weg, als in het bedrijfsleven. Vanaf mijn 15e heb ik bijbaantjes gehad, zoals krantenwijken en medewerker klantenservice bij een grote supermarkt (Konmar). Deze functie is ook het begin geweest van de rest van mijn carrière en ontwikkeling. Ik ben doorgegroeid en uiteindelijk bij Albert Heijn terechtgekomen als assistent supermarktmanager. In alle functies die ik heb vervuld stonden voor mij 2 zaken centraal: klanten en medewerkers. Daardoor heb ik eigenschappen ontwikkeld als inzet, vertrouwen geven, afspraken nakomen en natuurlijk het opleiden van mensen.

Dit komt ook terug in mijn manier van opleiden en het aanbieden van te leren onderwerpen: motiveren, uitleggen, voordoen, laten oefenen en fouten maken. Vervolgens corrigeren en coachen.  Hierbij maak ik veel gebruik van mijn vermogen tot goede uitleg geven en geduld. Ik geef veel ruimte om fouten te maken, want ik geloof erin dat mensen het meeste leren van hun fouten. Vanzelfsprekend ligt voor mij de grens bij het in gevaar brengen van de veiligheid. Voor die grens wordt bereikt, grijp ik in.

Naast het werk, had ik ook mijn grote hobby’s. Eerst autorijden (sinds 1990) en later motorrijden (sinds 1994). Daarbij heb ik vele kilometers afgelegd in bijna alle landen van Europa en in de VS. De mooiste vakanties waren de motorvakanties naar Italië, Spanje en Portugal met daarbij uiteraard flinke omwegen door de Alpen en Pyreneeën.

De ervaring met rijden op vreemde wegen en het zien ontstaan van gevaarlijke situaties wil ik graag overbrengen op mijn leerlingen. Mijn missie is geslaagd als een oud-leerling van me kan zeggen: “Door wat ik van Wibbo heb geleerd, heb ik een ongeluk kunnen voorkomen.”

Mijn motorcarrière:

Honda VFR 750F
Honda VFR 750F
Kawasaki ZZR-1100
Kawasaki ZZR-1100
Honda CBR-1100 XX Super Blackbird
Honda CBR-1100 XX Super Blackbird
Yamaha TDM 900
Yamaha TDM 900
Honda CBF 600. Lesmotor.
Honda CBF 600. Lesmotor.

Wil je nog meer informatie, of gelijk beginnen met motorrijles of autorijles? Gebruik dan het contactformulier. Je kunt ook bellen: 06-46388075

Wil je prijzen weten? Klik dan hier: prijslijst